Ik voel me niet lekker, maar heb niks..

Natuurlijk heb je wel iets, ze kunnen het alleen niet vinden. Jij voelt het, dus het is er. Misselijk, zenuwachtig, hoofdpijn, buikpijn je gewoon niet lekker voelen, en noem maar op. De artsen zullen op een gegeven moment vinden dat je ‘niets hebt’, gewoon omdat het niet te vinden is. Je gaat niet meer, want je vindt jezelf een ‘zeur’, en de artsen misschien ook.

Lees onderstaand eens door. Let even op dat bij het woord ‘spanning’ niet altijd iets negatiefs wordt bedoeld. Je kunt bijvoorbeeld ook al maanden lang uitkijken naar iets leuks waar je onbewust toch gespannen voor bent.

Als je voortdurend onder spanning staat ( lichamelijk  of psychisch) maakt je lichaam adrenaline aan. Adrenaline zorgt ervoor dat het centraal zenuwstelsel in een actieve staat is. Als dit te lang duurt gebeurt er iets in het lichaam. Je raakt vermoeid en voelt je niet lekker.

Het evenwicht tussen ontspannen en inspannen, tussen rust en werk, plezier en routine raakt steeds verder zoek.  Alles is in een staat van paraatheid, van alertheid, van actief en druk zijn. Hierdoor kan het zenuwstelsel niet tot rust komen waardoor bijvoorbeeld de darmen  minder goed functioneren, we hartklachten krijgen, of ons steeds onrustiger gaan voelen.

Het lichaam zoekt dan een ander evenwicht en waarschuwt via kleine signalen dat er iets moet veranderen. We zijn vatbaarder voor ziektes en kwalen. We krijgen pijnklachten, slapen slechter, voelen ons moe, geprikkeld, lusteloos en ga maar door.

Wanneer er werkelijk lichamelijk niets te vinden is zou je Shiatsu eens kunnen overwegen. Het geeft rust in je lijf en in je hoofd. Vaak kom je tijdens een behandeling, of een aantal, zo tot rust dat de oplossing zich gewoon aandient.

Zoek een goede Shiatsu-therapeut en probeer het eens. Het heeft al veel mensen geholpen. Het wordt vaak gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraar via de aanvullende verzekering. Misschien ook wel bij jou. Vraag het even na!