Ben ik écht niet ziek..?

Ben ik écht niet ziek..? Ik geloof er niets van. Ik knap maar niet op en blijf me rot voelen. Ze kunnen allemaal wel zeggen dat er ‘niets’ is. Maar ik ben toch écht niet fit en in orde..!

We kennen het allemaal. Zodra je gespannen raakt begint er iets in je lichaam te protesteren.

Bij de één is dat hoofdpijn, bij de ander de rug of zelfs het gevoel last te hebben van je longen. Het kan allemaal. Ergens diep in je hart weet je wel dat ‘het niks’ is, maar daar wil je op een gegeven moment niet meer aan.

En zo begint de cirkel rond te raken. ‘Ik voel me niet lekker, het is niks. Ik geloof dat niet, het duurt al zo lang’. Wie weet wat ik heb. Daardoor slaat je hoofd op hol. Natuurlijk gaat er iets aan vooraf. soms is dat gemakkelijk te vinden, soms ook niet. Dan moet je wellicht vér terug om de oorzaak te vinden. Maar een oorzaak is er altijd, en de enige die dat kan oplossen ben jezelf. Het kan een héél klein dingetje zijn waarvan je nooit had verwacht dat het de oorzaak zou zijn. Iets waarvan je weet dat je nu gemakkelijk kunt aanpakken. Natuurlijk zijn er ook andere serieuze zaken die veel en lang behandeld zullen moeten worden. Maar zelfs dán moet je het, met hulp, zelf aanpakken.

Het is heel erg moeilijk de artsen te geloven. Op een gegeven moment houdt het op. Na alle onderzoeken weet je zelf ook dat er lichamelijk niets is. Dat wil zeggen: er is wel iets want je voelt het, maar het komt niet doordat je lichamelijk ziek bent. Je hebt geen vreselijke ziekte, dan zouden de artsen dat hebben ontdekt.

Er zijn talloze manieren om dit probleem aan te pakken. Shiatsu is daar één van. De ( werkelijk gemeende) aandacht en de drukpuntmassage die gericht is op pijnverlichting zowel geestelijk als lichamelijk, zal je geleidelijk aan ontspannen. Het nodigt uit tot het ‘vertellen’ van jouw problemen. Niet omdat je tegenover iemand zit, maar doordat je terwijl je behandeld wordt als het ware voor je uit praat zonder dat het moet. Je zult zien dat gaande weg je zelf tot de kern van het probleem doordringt en actie zult gaan ondernemen om omhoog te klimmen.