Ben jij een vriend voor jezelf?

Heb jij je weleens afgevraagd wat jouw lichaam eigenlijk voor jou betekent? Is het een vriend van je, of een vijand. Vreemde vraag misschien, maar ooit het ik geleerd dat je lichaam een vriend is. Die je wil beschermen tegen e.e.a En daarom ook regelmatig roept dat er iets mis is. In de vorm van buikpijn hoofdpijn, pijn in je nek en ga maar door.

Je kent het vast wel, van die uitdrukkingen die je zelf ook wel gebruikt. Met lood in je schoenen lopen, het begint me te zwaar te worden, ligt als een steen op m.n. maag. En zo kunnen we nog even doorgaan. Tot spugens toe ( zenuwen misschien) en ik kan die last bijna niet meer dragen. ( nek en schouder).

Te gemakkelijk natuurlijk om alle lichamelijke ongemakken te linken naar een gemoedstoestand, maar vaak klopt het wel. Jouw lichaam geeft vaak al in een heel vroeg stadium aan dat er iets helemaal niet in orde is. In die zin kun je het lichaam zien als een vriend.

Die lasten die je meezeult zijn vaak een cadeautje van jouw geest. Zodra je een negatieve gedachte krijgt hoort daar een gevoel bij. Dat gevoel zorgt voor een bepaalde actie. Waaruit een resultaat rolt.

Let maar eens op: Gedachte: Gedver…ik moet naar m.n. werk. Gevoel: zucht, ik moet naar m.n. werk Actie: ik zeul me naar m.n. werk. Resultaat: zuchtend, misselijk en beroerd achter het bureau. Laat ik me maar ziek melden.

Nu is dit maar een klein voorbeeld, maar neem jouw leven eens onder de loep. Probeer eens een paar dagen dat negatieve gedoe op zij te zetten, en probeer jouw geest eens andere gedachten te laten oproepen. Want natuurlijk ben je zélf de baas over die gedachten. Misschien is het handig eens een keer NIET naar die vergadering te gaan, of juist WEL naar een netwerkavond. Begin eens met een positieve gedachte, laat daar een goed gevoel op volgen. Doe wat je belangrijk vind, en heb als resultaat een leuke avond, of een goed gesprek.

Die geest moet worden geleerd negatieve gedachten los te laten. Jij moet leren die geest de baas te zijn. Wellicht dat je jouw lichamelijke klachten dan ook in een ander daglicht kun zien, ermee kunt dealen. Weer een goede conditie krijgen. Eigenwaarde heet zoiets ook wel.

Een Shiatsu behandeling werkt voornamelijk preventief. Het probeert ook jouw lichaam in een goede fijne, stabiele vorm te houden. Zodat jij optimaal gebruik kunt maken van een zo gezond mogelijk lijf, een gezonde geest. En dus een leven in balans. Een cadeautje voor jezelf. Van jouw vriend 🙂