Back to basic

Het is even wennen: thuis zitten…Corona…vervelen, chagrijnig.

Echt vrolijk word je er niet van. Maar toch…Pas op de plaats is misschien wel eens goed. Beseffen dat niet alles draait om werk en de rest van de wereld. Moeilijk ook. Véél minder inkomen wellicht. ‘Hoe kom ik rond, kan ik straks de hypotheek nog betalen’, en noem maar op. 

Er zit niet veel anders op dan toch te proberen de leuke dingen op te zoeken, en vooral te beléven. Heb je gisteren die práchtige zonsondergang gezien? Tussen de buien door de vogels horen fluiten? Allemaal gratis ook nog.

Probeer het maar eens. Probeer te genieten van wat de natuur ons brengt. Het ontspant, geeft energie en het geeft rust in jouw hoofd. Vergeet niet dat jij zelf ook onderdeel bent van die natuur. Jij bestaat bijvoorbeeld niet alleen om te werken. Of om schoon te maken, of..of…of.

Het leven is vooral bedoeld om te genieten zoveel je kunt. Ieder klein geluksmomentje te koesteren. En als je denkt dat ze er niet zijn: Kijk om je heen, probeer die ( weinige dingen wellicht) die er zijn te onthouden, te zien, of op te zoeken. Iedere dag opnieuw. Als je s’avonds in bed ligt: tel je zegeningen. Ook al is het er maar 1.