Onderdeel van de natuur

Na de warmte van de laatste tijd is het toch wel even weer wennen aan die frisse dagen. Op zich is daar niets mis mee. Ware het niet dat externe factoren ( het weer o.a) veel invloed hebben op ons gestel. Ons gedrag, onze weerstand. 

Kleine klachten melden zich weer aan. Reuma speelt op. Humeur wordt er niet beter van, en verder is het ook allemaal geen rozengeur en maneschijn. 

Er zit niet veel anders op dan toch te proberen de leuke dingen op te zoeken, en vooral te beléven. Heb je gisteren die práchtige zonsondergang gezien? Tussen de buien door de vogels horen fluiten? Allemaal gratis ook nog.

Probeer het maar eens. Probeer te genieten van wat de natuur ons brengt. Het ontspant, geeft energie en het geeft rust in jouw hoofd. Vergeet niet dat jij zelf ook onderdeel bent van die natuur. Jij bestaat bijvoorbeeld niet alleen om te werken. Of om schoon te maken, of..of…of.

Het leven is vooral bedoeld om te genieten zoveel je kunt. Ieder klein geluksmomentje te koesteren. En als je denkt dat ze er niet zijn: Kijk om je heen, probeer die ( weinige dingen wellicht) die er zijn te onthouden, te zien, of op te zoeken. Iedere dag opnieuw. Als je s’avonds in bed ligt: tel je zegeningen. Ook al is het er maar 1.