Bewustwording

Denk eens niet aan de hypotheek als je aan het koken bent, maar kook gewoon.

Hallo..! Mijn naam is Stress.

Hallo, Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is ‘Stress’. Waarschijnlijk kennen de meeste mensen mij al, en zo niet: ik kom binnenkort een keer langs. Ik ben namelijk niet zo vreselijk populair. En het grappige is dat ik me ook niet zomaar laat wegsturen. Nee hoor, ik doe nog eens extra mijn best om […]

Ben jij een vriend voor jezelf?

Heb jij je weleens afgevraagd wat jouw lichaam eigenlijk voor jou betekent? Is het een vriend van je, of een vijand. Vreemde vraag misschien, maar ooit het ik geleerd dat je lichaam een vriend is. Die je wil beschermen tegen e.e.a En daarom ook regelmatig roept dat er iets mis is. In de vorm van […]

Leven en laten leven

Wat ik in mijn praktijk vaak tegenkom is de angst waarmee mensen rondzeulen als het gaat om hun diepste gevoelens. Het lijkt alsof je in deze maatschappij alleen maar moet rondrennen om aan de verwachtingen van een ánder te voldoen. Vind je het zelf ook niet vreemd dat een ander iets van jou verwacht…? Dat […]

Niets bestaat zonder het ander.

Het lijkt zo’n enorme dooddoener: ‘niets bestaat zonder het ander(e)’. En toch zit er wel een kern van waarheid in. U kent het vast wel. Allemaal uitspraken die we zelf graag gebruiken. ‘Zonder zon geen schaduw, als je geen verdriet kent weet je ook niet wat geluk is’ en ga zo maar door. Binnen de […]

Scheiden met een knipoog

Natuurlijk is scheiden in de meeste gevallen een verdrietige gebeurtenis. Soms vreselijke vechtscheidingen, soms vreedzaam en gaan mensen bijna als vrienden uit elkaar. Behalve als er kinderen in het spel zijn begrijp ik. In mijn praktijk hoor ik dagelijks problemen aan, en men vindt bij mij een gewillig oor. Tegenwoordig gaan scheidinger er iets anders […]

Vergoeding Shiatsu 2019

Ik heb schulden

In mijn praktijk merk ik hoe eenzaam gezinnen kunnen worden door schulden en ernstige financiële problemen. Mensen die een baan hebben, een ‘gewoon’ leven leiden. En ondertussen naar de voedselbank zouden moeten gaan. Ze komen de schaamte maar niet voorbij. Hoe heeft het zo ver kunnen komen, en wat kunnen we nog doen? Doodmoe word […]

Ik heb altijd hoofpijn

Gewoon doodmoe, heb ik een burn-out?

Burn-out Stress en Eetstoornissen. Het is een bekend gegeven dat een burn-out al jaren actueel is, en een steeds groter probleem wordt. Veel jongeren, meer dan ooit. De lol is er  behoorlijk af.  Gewoon doodmoe zijn, geen energie meer hebben. En eigenlijk ook het contact met zichzelf kwijt zijn. Wie ben je, wat vind je […]

Wie ben ik, en wat kan ik voor je doen.

Het is logisch dat je wilt weten bij wie je terecht komt. Toch is het niet makkelijk om in een paar zinnen aan te geven wie je bent en waarom je de dingen doet die je doet. Mijn naam is Ella Dorgelo en op dit moment 58 jaar. Ik ben een empatisch en meevoelend, vrolijk […]

Heerlijke ontspanningsmassage Vitaal in Hardenberg

Ontspanningsmassage

Voor een Ontspanningsmassage kun je ook bij Vitaal Hardenberg terecht. Een ontspanningsmassage is iets anders dan een Shiatsu behandeling. Een Shiatsu  behandeling is  gericht op het verhelpen van klachten en pijn.  En dan met name gericht op mensen die door een burnout o.id. even niet kunnen deelnemen aan het dagelijkse verkeer. Overspannen, niet meer kunnen […]

Stress serieuze zaak, maar mag ook best eens met een knipoog

Er is natuurlijk al zóveel geschreven over Stress en Burn-out dat ik daar niet veel meer aan toe te voegen heb.  Feit is dat het een vervelend dingetje is waar je moeilijk van af komt. Misschien ben je ‘overal al geweest’, en helpt het allemaal niet. Of ben je net begonnen met je zoektocht naar […]