Onderdeel van de natuur

Na de warmte van de laatste tijd is het toch wel even weer wennen aan die frisse dagen. Op zich is daar niets mis mee. Ware het niet dat externe factoren ( het weer o.a) veel invloed hebben op ons gestel. Ons gedrag, onze weerstand.  Kleine klachten melden zich weer aan. Reuma speelt op. Humeur […]

Is pijn fijn en is egoïsme slecht?

De masochisten onder ons zullen het jubelend belijden. Jazeker, pijn is fijn. De iets behoudener zullen de wenkbrauwen optrekken en de vraag met verbazing bekijken. ‘Nou nee, lijkt me niet nee”. En toch zit er wel een kern van waarheid in. Ons lichaam, of onze geest, zit niet te wachten op pijn maar het ís […]

Ben jij een vriend voor jezelf?

Heb jij je weleens afgevraagd wat jouw lichaam eigenlijk voor jou betekent? Is het een vriend van je, of een vijand. Vreemde vraag misschien, maar ooit het ik geleerd dat je lichaam een vriend is. Die je wil beschermen tegen e.e.a En daarom ook regelmatig roept dat er iets mis is. In de vorm van […]

Bewustwording

Denk eens niet aan de hypotheek als je aan het koken bent, maar kook gewoon.

Leven en laten leven

Wat ik in mijn praktijk vaak tegenkom is de angst waarmee mensen rondzeulen als het gaat om hun diepste gevoelens. Het lijkt alsof je in deze maatschappij alleen maar moet rondrennen om aan de verwachtingen van een ánder te voldoen. Vind je het zelf ook niet vreemd dat een ander iets van jou verwacht…? Dat […]

Niets bestaat zonder het ander.

Het lijkt zo’n enorme dooddoener: ‘niets bestaat zonder het ander(e)’. En toch zit er wel een kern van waarheid in. U kent het vast wel. Allemaal uitspraken die we zelf graag gebruiken. ‘Zonder zon geen schaduw, als je geen verdriet kent weet je ook niet wat geluk is’ en ga zo maar door. Binnen de […]

Scheiden met een knipoog

Natuurlijk is scheiden in de meeste gevallen een verdrietige gebeurtenis. Soms vreselijke vechtscheidingen, soms vreedzaam en gaan mensen bijna als vrienden uit elkaar. Behalve als er kinderen in het spel zijn begrijp ik. In mijn praktijk hoor ik dagelijks problemen aan, en men vindt bij mij een gewillig oor. Tegenwoordig gaan scheidinger er iets anders […]

Vergoeding Shiatsu 2019

Ik heb schulden

In mijn praktijk merk ik hoe eenzaam gezinnen kunnen worden door schulden en ernstige financiële problemen. Mensen die een baan hebben, een ‘gewoon’ leven leiden. En ondertussen naar de voedselbank zouden moeten gaan. Ze komen de schaamte maar niet voorbij. Hoe heeft het zo ver kunnen komen, en wat kunnen we nog doen? Doodmoe word […]

Ik heb altijd hoofpijn

Gewoon doodmoe, heb ik een burn-out?

Burn-out Stress en Eetstoornissen. Het is een bekend gegeven dat een burn-out al jaren actueel is, en een steeds groter probleem wordt. Veel jongeren, meer dan ooit. De lol is er  behoorlijk af.  Gewoon doodmoe zijn, geen energie meer hebben. En eigenlijk ook het contact met zichzelf kwijt zijn. Wie ben je, wat vind je […]

Wie ben ik, en wat kan ik voor je doen.

Het is logisch dat je wilt weten bij wie je terecht komt. Toch is het niet makkelijk om in een paar zinnen aan te geven wie je bent en waarom je de dingen doet die je doet. Mijn naam is Ella Dorgelo en op dit moment 58 jaar. Ik ben een empatisch en meevoelend, vrolijk […]