Nekpijn Schouderpijn

Wat is er te doen tegen nek- en schouderpijn?

 

Allereerst is het belangrijk achter de oorzaak te komen. Ben je bijvoorbeeld bouwvakker, en pak je de stenen fout op. Of zit je de hele dag op je tablet te loeren? Kleine voorbeelden die kunnen bijdragen aan pijn in je nek.

Natuurlijk kunnen er allerlei dieper liggende oorzaken zijn, maar die ken je waarschijnlijk zelf al. Een zere nek of een zere schouder krijg je niet zomaar. Vaak gaat dit ook in combinatie met hoofdpijn. Deze klachten horen bij elkaar. Meestal bestaat het één niet zonder het ander.

Waarschijnlijk interesseert het je geen biet waar de pijn vandaan komt. In eerste instantie wil je er van af. Dat zou kunnen via massage, maar ook bijvoorbeeld door de nek of schouder te behandelen via drukpunten. Dit is eigenlijk niets meer of minder dan de stresspunten opzoeken die de pijn veroorzaken. Daar waar de pijn zich manifesteert hoeft niet het probleem te zitten.

Denk maar aan iemand met een hartaanval. Die voelt de pijn ook in z´n arm, schouder en kaak. Laat me één ding voorop stellen: Daar zit je hart niet.

Dit zelfde verhaal geldt ook voor  hoofdpijn. Heb je klachten neem gerust contact op. Kunnen we samen misschien onderzoeken waar het vandaan komt, en wat er tegen te doen is.