Nekpijn Schouderpijn

Wat is er te doen tegen nek- en schouderpijn?

Allereerst is het belangrijk achter de oorzaak te komen. Ben je bijvoorbeeld bouwvakker, en pak je de stenen fout op. Of zit je de hele dag op je tablet te kijken? Kleine voorbeelden die kunnen bijdragen aan pijn in je nek.

Natuurlijk kunnen er allerlei dieper liggende oorzaken zijn, maar die ken je waarschijnlijk zelf al. Een zere nek of een zere schouder krijg je niet zomaar. Vaak gaat dit ook in combinatie met hoofdpijn. Deze klachten horen bij elkaar. Meestal bestaat het één niet zonder het ander.

Ook kun je last hebben van een stijve nek. Hier zijn ook verschillende oorzaken voor te bedenken: overbelasting van je nek of door een verkeerde beweging. Maar LET OP. Zodra er sprake is van koorts, sufheid, en de kin niet kunnen buigen, dus de kin kan de borst niet raken, dan is het tijd de huisarts in te schakelen en je niet te laten afschepen. Er zou dan misschien kans kunnen zijn op hersenvliesontsteking.

Maar hoe dan ook, als bovenstaande niet aan de orde is, wil je van de pijn af. Dat zou kunnen via massage, maar bijvoorbeeld ook door een goede shiatsu behandeling. In het lichaam bevinden zich veel drukpunten die als het ware de stress opslaan. Deze punten corresponderen vaak met de klachten die U ervaart. Daar waar de pijn zich manifesteert hoeft niet het probleem te zitten.

Denk maar aan iemand met een hartaanval. Die voelt de pijn ook in z´n arm, schouder en kaak. Zo moet je het ook zien met andere pijnen. Let maar eens op, als je hoofdpijn hebt weet je zelf bijna wel dat het ‘uit je nek komt’.

Dit zelfde verhaal geldt ook voor  hoofdpijn. Heb je klachten neem gerust contact op. Kunnen we samen misschien onderzoeken waar het vandaan komt, en wat er tegen te doen is.

Shiatsu is een therapie gericht op zowel lichamelijke als geestelijke pijnverlichting. Daarnaast werkt het preventief en kan bijdragen aan een energieke en positieve kijk op het leven.