Shiatsu Hardenberg

Shiatsu ( duimdrukmassage) kan pijnklachten sterk verminderen, werkt vitaliserend en ontspannend. Gebaseerd op de westerse anatomie en fysiologie.

Kent U de uitdrukking: ‘Ik ben doodop, en heb totáál geen energie meer’? Ons lichaam heeft energie nodig. Die loopt ook door ons hele lijf. Op het moment dat die energie, om welke reden dan ook, niet meer voorradig is gaat het lichaam protesteren. Wordt moe, raakt uitgeput.
Hoofdpijn, pijn in de nek en rug, buikpijn noem maar op. Omdat lichaam en geest nu eenmaal bij elkaar horen gaan we er ook geestelijk onderdoor na verloop van tijd.

Shiatsu zou daar verbetering in kunnen brengen. In ons lijf bevinden zich talloze drukpunten die de neiging hebben deze stress en energie op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting, zoals Chinezen heel vroeger al ontdekten. Het brengt een diepe ontspanning te weeg. Door op deze punten druk uit te oefenen keert de energie en balans terug. Het lichaam is weer beter in staat het zelfgenezend vermogen aan te spreken. Dit overkomt U overigens regelmatig. Een wondje waar zomaar opeens een korstje op komt bijvoorbeeld.

Het is een drukpuntmassage om energieker te worden, beter te kunnen relativeren en uw lichaam en geest in staat te stellen zelf zoveel mogelijk z’n problemen op te lossen. In balans te blijven. Zo dat een prettig evenwicht ontstaat.


De Shiatsu-behandeling wordt op de massagetafel uitgevoerd.

DUS:

Moderne Shiatsu is een zeer gestructureerde, manuele therapie die bestaat uit het geven van druk ( met behulp van duimen, vingers en handpalmen), rotaties en manipulaties om zodoende een verstoord functioneren van de inwendige organen te corrigeren, en de gezondheid te bevorderen. De behandeling vindt plaats op de behandeltafel. En kan gewoon over de kleding plaatsvinden!

  • Het geeft je nieuwe energie
  • Werkt spierontspannend
  • Brengt je lichaam en je geest in balans
  • Verlicht of vermindert pijn
  • Het laat je lichaam zelf weer eens aan het werk gaan, klachten die het zelf kan oplossen ook laten doen.
  • Vermindert nervositeit/ zenuwachtigheid