Wat is Shiatsu?

Shiatsu wordt OOK in 2019 nog breed vergoed.

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een duimdrukmassage die vooral gericht is op verlichting van Stress en Vermoeidheid. Ook stressgerelateerde klachten als nekpijn, hoofdpijn en andere lichamelijke ongemakken kunnen worden aangepakt.

 

Hoe dan ook is het geen zweverige methode zoals soms wordt gedacht. Het wordt vaak ingezet bij Stress en vermoeidheid.
Neem eens de tijd om het goed door te lezen. Mocht je willen dan kun je altijd bellen om een afspraak te maken.

De behandeling.

De shiatsu-behandeling bestaat uit het toepassen van druk met de ballen van de duimen en vingers en de handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Deze punten op het lichaam hebben de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting, zoals Chinezen heel vroeger al ontdekten.

Deze drukpunten corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel.

Het bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam. U weet wel, een korstje dat op een wondje komt. Het lijkt alsof dat ‘vanzelf’ gaat, en in zekere zin is dat ook zo. Het lichaam gaat er zelf mee aan de slag 🙂

Ook heeft het een gunstige invloed op Uw energie. U kent waarschijnlijk de momenten dat U verzucht:’Ik  ben doodop, heb totaal geen energie meer. Dát is dus waar Shiatsu zich ook op richt. Weerstand en energie opbouwen, je hoofd leegmaken en leren relativeren.

 

Vergoeding

Wie vergoedt Shiatsu therapie in 2019?

Shiatsu wordt OOK in 2019 nog breed vergoed.

Op de Zorgwijzer vind je een overzicht met vergoedingen voor Shiatsu therapie per zorgverzekeraar.
Er is één en ander gewijzigd bij de vergoedingen van de zorgverzekeraars. Indien onduidelijk geef dan de behandelcode door van de NVST 24102

Consulten en behandelingen die uit de aanvullende polisvoorwaarden worden vergoed, hebben geen invloed op uw eigen risico (tenzij apart afgesloten).

U kunt uit deze opsomming geen rechten ontlenen.