De ´feestmaand´

Er bestaat ook zoiets als ´DECEMBERstress´ Ik weet het zeker. Hier in mijn praktijk gaat het natuurlijk eerst al máánden over ´Piet`. De kleur laat ik dan maar in het midden. Dan over verwende nesten die maar willen hebben, hebben en hebben. Dan over de veel te dure cadeautjes. Wachten tot bij de Kruidvat en de Trekpleister alles in de aanbieding gaat. En je raadt het al, ja hoor. Alles op natuurlijk! En..en..grrrrrr!!

Boze gestresste moeders op m´n bank. Want de váders…tja..Die maken zich er maar van af begrijp ik. En dan het eeuwige gezanik bij wie het ´t eerst ´gevierd´ moet worden. Bij de moeder of bij de vader. Of nog erger: opa en oma. Wélke..en dan moet je d’r nog mee naar school en de voetbal slepen. Want daar komt Sinterklaas óók…

En dan, op 4 december…echtgenoot in de bocht. :’ Uh schatje, nemen we dit jaar weer een kerstboom?’ Zucht…maar natuurlijk. Sinterklaas is het land nog niet uit of er moet weer een kerstboom worden opgetuigd. Zij houdt helemáál niet van een kerstboom, en hij vindt het zo gezellig. Mopperende moeders. En wie kan dat rotding weer optuigen? Juist. Hij zet alleen de piek op die boom. En kijkt daarbij alsof hij een staande ovatie verwacht.

Ook schijnt echtgenoot eisen te hebben v.w.b het model van de boom. ‘Zullen we een beetje een grote boom nemen, zo’n vol buikje?’ Oké, nou, die heb je al. Als je dan even in díe hoek gaat staan, haal ik de lampjes vast op. Zijn we mooi op tijd klaar dit jaar´.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *