Ik voel me niet lekker, maar heb niks..

Als je voortdurend onder spanning staat ( lichamelijk  of psychisch) maakt je lichaam adrenaline aan. Adrenaline zorgt ervoor dat het centraal zenuwstelsel in een actieve staat is. Als dit te lang duurt gebeurt er iets in het lichaam. Je raakt vermoeid en voelt je niet lekker.

Het evenwicht tussen ontspannen en inspannen, tussen rust en werk, plezier en routine raakt steeds verder zoek.  Alles is in een staat van paraatheid, van alertheid, van actief en druk zijn. Hierdoor kan het zenuwstelsel niet tot rust komen waardoor bijvoorbeeld de darmen  minder goed functioneren, we hartklachten krijgen, of ons steeds onrustiger gaan voelen.

Het lichaam zoekt dan een ander evenwicht en waarschuwt via kleine signalen dat er iets moet veranderen. We zijn vatbaarder voor ziektes en kwalen. We krijgen pijnklachten, slapen slechter, voelen ons moe, geprikkeld, lusteloos en ga maar door. Wanneer deze klachten te lang duren en je belemmeren, is het verstandig aan de bel te trekken.

En hoe vervelend het misschien ook klinkt, maar als er echt nérgens een lichamelijke oorzaak gevonden wordt zou je toch Stress eens moeten overwegen..

Veel mensen vinden dan baat bij Shiatsu. Dit brengt je lichaam en je geest tot rust.