Onbegrepen pijn

Onbegrepen pijn

Shiatsu is een heerlijke therapie voor mensen met pijn of lichamelijke klachten die met medische behandelingen niet ( helemaal) over gaan. Maar ook voor mensen met spanningsgerelateerde klachten, of die door een burnout zijn uitgevallen is het erg geschikt.

Veel mensen kennen het: je hebt van alles. Overal heb je kleine klachtjes en niemand begrijpt er iets van. De omgeving vindt dat je zeurt, en de artsen eigenlijk ook. Geen oorzaak te vinden dus ze noemen het voor het gemak maar ‘onbegrepen pijn’.

Diep in je hart weet je wel dat er het één en ander niet helemaal klopt. Gezeur op je werk, te druk en van alles teveel…Je loopt je kapot op het werk, collega’s melden zich ziek. En jij moet extra hard werken. Alhoewel, je móet helemaal niets. Maar je kunt dat nog niet in praktijk brengen. Omdat je op het werk niet meer kunt ontspannen, neem je de stress mee naar huis. Daar leef je je nog eens extra uit op je huisgenoten. Die worden daar niet vrolijker van. Dus thuis ook trammelant. En zo val je van het één in het ander.

Je zou eens kunnen denken aan een Shiatsu behandeling. Naast lichamelijke ontspanning brengt dit ook je hoofd tot rust.

Daarnaast kan Shiatsu goed dienen als aanvulling of ondersteuning bij andere behandelingen.

Contra indicaties:  hartkwalen, virusinfecties, koorts, fracturen, brand-  en open wonden.