Wat is Shiatsu?

Shiatsu is een manuele therapie (duimdrukmassage) die gericht is op pijnverlichting zowel geestelijk als lichamelijk.

Het kan pijnklachten sterk verminderen, werkt vitaliserend en ontspannend.

Moderne Shiatsu is een zeer gestructureerde, manuele therapie die bestaat uit het geven van druk ( met behulp van duimen, vingers en handpalmen), rotaties en manipulaties om zodoende een verstoord functioneren van de inwendige organen te corrigeren, en de gezondheid te bevorderen. De behandeling kan óók over de kleding plaatsvinden!

De behandeling.

De shiatsu-behandeling wordt op de massagetafel uitgevoerd, of op een mat op de grond en bestaat uit het toepassen van druk met de ballen van de duimen en vingers en de handpalmen op specifieke punten op het lichaam. Deze punten op het lichaam hebben de neiging stress en vermoeidheid op te slaan. Druk op dit punt geeft verlichting, zoals Chinezen heel vroeger al ontdekten. Het brengt een diepe ontspanning te weeg.

Het bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het natuurlijke herstellende vermogen van het lichaam. U weet wel, een korstje dat op een wondje komt. Het lijkt alsof dat ‘vanzelf’ gaat, en in zekere zin is dat ook zo. Het lichaam gaat er zelf mee aan de slag 🙂

Ook heeft het een gunstige invloed op Uw energie. U kent waarschijnlijk de momenten dat U verzucht:’Ik  ben doodop, heb totaal geen energie meer. Dát is dus waar Shiatsu zich op richt. Weerstand en energie opbouwen, je hoofd leegmaken en leren relativeren.