Hallo..! Mijn naam is Stress.

Hallo,

Mag ik mij even voorstellen?
Mijn naam is ‘Stress’.

Waarschijnlijk kennen de meeste mensen mij al, en zo niet: ik kom binnenkort een keer langs. Ik ben namelijk niet zo vreselijk populair. En het grappige is dat ik me ook niet zomaar laat wegsturen. Nee hoor, ik doe nog eens extra mijn best om gezellig te blijven buurten en je daarna compleet, maar dan ook compléét leeg te zuigen. Zowel geestelijk, lichamelijk en als ik (STRESS) goed los ga ook nog eens financieel.

Ik jaag namelijk samen met jouw energie, ook jouw vrienden, baan en spontaniteit de deur uit. Maar ach, wat maakt het uit, je hebt er immers een leuke, loyale kennis bij! STRESS is de naam. Niet vergeten!  Daarnaast kan ik jou ook nog eens in een geweldige depressie helpen, en jouw hele leven kapot maken.

Goed,.. wát te doen als je me niet thuis wilt hebben, en als ik er toch eenmaal ben: hoe krijg je me weg. En dat niet alleen: wie bén ik eigenlijk?

Deze vraag zou je in eerste instantie jezelf moeten stellen: wie ben IK eigenlijk..? Wat wil IK eigenlijk, wat vind IK eigenlijk leuk. Is mijn baan wel zo geweldig, vind ik het wel zo vreselijk fijn om thuismoeder te zijn. Wil ik dat huishouden wel doen. Wordt het niet eens tijd weer aan de studie te gaan,  jouw  man laten weten dat hij z’n moeder heeft thuisgelaten toen je trouwde. Dat JIJ ook werd verzorgd thuis, en dat je ineens ZELF je band moet plakken omdat niemand handig genoeg is…? Dat je die rót collecte niet wilt lopen, en ook geen luizenmoeder wilt zijn. Denk er maar eens over na.

Stress is uiteindelijk niet de oorzaak van alles, maar de oorzaken leiden tot Stress.

Zo,  ik ga me nu eerst uitleven op mijn werkende vrienden, die nu vrij hebben en die ik eens uitgebreid ga bezoeken.

Dank voor Uw aandacht.
Groet, Stress.