Ik heb altijd hoofpijn

Weekend hoofdpijn

Weekendhoofdpijn.

Er zijn verschillende redenen op te voeren over het hoe en waarom van hoofdpijn in het weekend.

• Uitslapen. Het lijkt een cliché maar het is werkelijk waar. Zodra je uitslaapt op je vrije dag raakt jouw brein ‘in de war’ zeg maar. Het brein is gebaat bij regelmaat. Je weet het vast nog wel. Daar werd je in jouw jeugd al mee lastiggevallen door menige opvoeder. Rust, reinheid en regelmaat…

Dan:
• Te weinig drinken, écht waar. Je hoor het zo vaak, maar het klopt. Punt is namelijk dat een mens minstens anderhalve liter vocht nodig heeft. Als je te weinig water drinkt vertoon je na verloop van tijd uitdrogingsverschijnselen. Nee, je hoeft niet gelijk aan het infuus, maar je moet wel even opletten. Niet teveel koffie drinken of alcohol, want daardoor moet je weer meer plassen, en kun je last krijgen van een vochttekort.
• En daar kan het brein dan weer niet tegen. De hersenen bestaan voor een groot deel uit water, net als wijzelf trouwens. Zodra die hersenen een tekort aan water krijgen, krijg je hoofdpijn.
• En ja…die bloedvaten in de hersenen hebben vocht nodig en zetten dus uit om dat beetje wat er nog is te kunnen inpikken. Daardoor drukken ze tegen jouw hersenvlies aan, en dan heb je dus hoofdpijn. Veel water drinken en het gaat weer over.

En het meest vreselijke woord: STRESS

• Zoveel mogelijk vermijden. Makkie vanzelf. Er wordt beweerd dat het opeens wegvallen van stress in het weekend een verklaring is voor weekendhoofdpijn. Net zoals je ziek kunt zijn in de vakantie of nadat je een bepaalde prestatie hebt moeten leveren.

Dus die oplossing is niet zo moeilijk. Vooral zorgen dat je voldoende stress en andere ongemakkelijkheden meeneemt het weekend in, zodat je daar in elk geval niet van hoeft af te kicken.. 🙂

Misschien is het goed eens naar jezelf te kijken. Hoe leef ik, wat wil en kan ik. Besteed ik voldoende tijd aan mezelf en mijn omgeving. Zorg ik goed voor mezelf, is het nodig e.e.a aan te passen zodat ik gezond blijf, wat kan ik er aan doen hoofdpijn te vermijden..?