lichaam en geest

Het prettige van Shiatsu vind ik persoonlijk dat je er mentaal zo van opknapt. Tenminste dat is mijn eigen ervaring, en ook van veel cliënten die zich in mijn praktijk melden.

Je moet het zo zien dat lichaam en geest één zijn. Ik weet niet hoe het met U is gesteld, maar zonder lichaam heb ik nog nooit een overspannen geest gezien, en zonder geest heb ik dat lichaam ook niet kunnen ontdekken. Het is dus van groot belang dat deze twee in balans zijn.

Goed. Ik mag graag schrijven met een kwinkslag. Dus serieuze zaken met een scheve grijns bekeken. Al was het alleen maar om te relativeren. Onthoud goed dat een probleem pas een probleem wordt, als je er een probleem van maakt. Heel belangrijk om te onthouden.

Doordat je tijdens een behandeling een diepe ontspanning ervaart, is dat behalve voor je lichaam ook een weldaad voor je geest. Let maar eens op: als je gespannen bent, voor wat dan ook, reageert jouw lichaam ogenblikkelijk. Bijvoorbeeld zodra je schrikt giert de adrenaline gelijk door je lijf. Als je deze spanning op de 1 of andere manier niet kwijt raakt krijgt je lichaam last van allerlei klachten. Doordat je lichamelijke klachten hebt zou je ook problemen op je werk kunnen krijgen. Je functioneert niet meer naar behoren, je collega’s reageren op jouw gedrag en ga maar door. Die adrenaline blijft wel hoor, en doordat je hoofd op hol slaat, gaat je lijf er achter aan. Zere nek en zere schouders, darmen die ‘niet doen wat ze moeten doen’, hoofdpijn en ga zo maar door.

Dan zou je eens aan een Shiatsu behandeling of therapie moeten denken.  Na een eerste behandeling zul je merken dat je ‘lichter aanvoelt’, toch iets makkelijker kunt relativeren. Shiatsu therapeuten zijn zeer goed medisch geschoold, en moeten aan allerlei zaken en voorwaarden voldoen. Dus ook psychologie is ons niet vreemd en zetten wij in. Alleen gaat dit op een andere wijze dan gebruikelijk waarschijnlijk. Omdat wij achter je staan ( letterlijk en figuurlijk) zie je ons niet en doe je veel gemakkelijker jouw verhaal. Want geloof me: IEDER ANTWOORD ZIT AL IN JEZELF. Jij weet als geen ander wat er aan de hand is, wanneer het is ontstaan. Jij weet heel goed waarom je lijf pijn doet, jij weet heel goed wat er is. Je weet alleen niet hoe het moet worden opgelost.

Dat kunnen wij natuurlijk ook niet voor je doen, maar wel de weg een beetje wijzen.